1 » Polityka prywatności2

Kategorie

.Jesteśmy na Allegro 
Wypożycxalnia maszyn i udządzeń

Hity sklepowe

Polityka prywatności

 

Polityka prywatności zawiera określenie zasad przetwarzania danych osobowych zbieranych od użytkowników sklepu iba-sklep.pl (dalej: „Sklep") przyjętych przez Piotr Bąk i Mariusz Stępień, prowadzącego działalność gospodarczą pod firmą IBA Spółka cywilna Piotr Bąk i Mariusz Stępień, z adresem głównego miejsca wykonywania działalności: ul. Głowackiego 8, Wieluń 98-300, NIP 8322073457, REGON 101326344. adres e-mail: info@iba-sklep.pl

Niniejsza polityka prywatności ona również spełnieniem obowiązku informacyjnego wnikającego z: Art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych osobowych) (Dz. Urz. UE L119 z 4.05.2016, str. 1) (dalej RODO).


Dane osobowe

1. Administratorem danych osobowych jest Piotr Bąk i Mariusz Stępień, prowadzący działalność gospodarczą pod firmą IBA Spółka cywilna Piotr Bąk i Mariusz Stępień, z adresem głównego miejsca wykonywania działalności: ul. Głowackiego 8, Wieluń 98-300, NIP 8322073457, REGON 101326344. adres e-mail: info@iba-sklep.pl

2. Osobą odpowiedzialną za ochronę danych osobowych oraz Inspektorem danych osobowych jest: Mariusz Stępień e-mail: info@iba-sklep.pl tel: 608664417

3. Administrator danych osobowych przetwarza dane osobowe zgodnie z (art. 6 ust.l lit. b) - tj. przetwarzanie jest niezbędne do realizacji zamówionych towarów lub usług, której stroną jest osoba, której dane dotyczą, lub do podjęcia działań na żądanie osoby, której dane dotyczą, przed zawarciem umowy;   lub (art. 6 ust. 1 lit. a) tj. na podstawie zgody właściciela danych w przypadku wykorzystania marketingowego.

4. Administrator przetwarza dane osobowe osoby, w następujących celach:

a). wysyłanie informacji handlowej w rozumieniu ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną - w przypadku uzyskania odpowiedniej zgody,
b). mailowy kontakt z osobą wypełniającą formularz kontaktowy na stronie internetowej.
c). realizacje zamówionych towarów i usług.

5. Administrator przetwarza następujące dane osobowe niezbędne do świadczenia usług drogą elektroniczną oraz zawarcia i realizacji umowy:

a). imię i nazwisko;
b). nazwa firmy i jej NIP
c). adres zamieszkania (dane adresowe);
d). adres elktroniczny (e-mail);
e). numer telefonu;

Zabezpieczenia

6. Sklep wyposażony jest w środki bezpieczeństwa, mające na celu ochronę danych osobowych pozostających pod kontrolą Administratora przed utratą, niewłaściwym wykorzystaniem i modyfikacją.

7. Administrator zapewnia, że chroni wszelkie ujawnione informacje zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami oraz normami ochrony bezpieczeństwa a w szczególności:

a). Do danych osobowych zbieranych przez Administratora danych mają bezpośredni dostęp zgodnie z 29 RODO jedynie upoważnieni pracownicy lub współpracownicy Administratora danych oraz uprawnione osoby zajmujące się obsługą Sklepu, którym zostały udzielone stosowne pełnomocnictwa.
b). Administrator oświadcza, iż zlecając innym podmiotom świadczenie usług, wymaga od partnerów zgodnie z dyspozycją 28 RODO,  zapewnienia odpowiednio wysokich standardów ochrony powierzonych danych osobowych, podpisania stosownych umów powierzenia, w których partnerzy potwierdzają stosowanie standardów oraz , prawa kontroli zgodności działania tych podmiotów z tymi standardami.
c). W celu zapewnienia należytej ochrony usługom świadczonym przez siebie drogą elektroniczną, Administrator Serwisu stosuje wysoki poziom  zabezpieczeń włącznie z ochroną kryptograficzną transmisji danych osobowych (protokół SSL) zgodnie z częścią C do Rozporządzenia Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie dokumentacji przetwarzania danych osobowych oraz warunków technicznych i organizacyjnych, jakim powinny odpowiadać urządzenia i systemy informatyczne służące do przetwarzania danych osobowych (Dz.U.  Nr 100 poz.1024).

Wgląd do przesłanych danych osobowych

8. Jako administratorzy Twoich danych, zapewniamy Ci prawo dostępu do Twoich danych, możesz je również sprostować, żądać ich usunięcia lub ograniczenia ich przetwarzania.

Możesz także skorzystać z uprawnienia do złożenia wobec Sklepu sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych oraz prawa do przenoszenia danych do innego administratora danych.

Jeżeli chcesz skorzystać z któregokolwiek z tych uprawnień - skontaktuj się z nami poprzez infolinię, stronę internetową czy odwiedź nas w którejkolwiek z naszych placówek własnych.

Informujemy także, że przysługuje Ci prawo wniesienia skargi do organu nadzorującego przestrzeganie przepisów ochrony danych osobowych.

Zmiany Polityki Prywatności

9. Administrator Sklepu zastrzega sobie prawo zmiany powyższej polityki prywatności w każdej chwili i miejscu, jednocześnie zobowiązując się do niezwłocznego opublikowania nowej polityki prywatności na stronach Sklepu i poinformowania o tym fakcie wszystkich zarejestrowanych Użytkowników.

10. Administrator Sklepu zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian, wycofania lub modyfikacji funkcji lub właściwości stron internetowych Sklepu, a także zaprzestania działalności, przeniesienia praw do Sklepu oraz dokonania wszelkich czynności prawnych dozwolonych przez obowiązujące przepisy prawa.


Przejdź do strony głównej
Copyright 2015 IBA-SKLEP.pl | Wykonanie: Agapa & Atlantis-Art